Aangehouden verdachte voorgeleid bij rechter-commissaris

donderdag 24 augustus 2017

Nijmegen - De 20-jarige verdachte die op dinsdag 15 augustus op het Takenhofplein werd aangehouden nadat hij iemand had bedreigd met een vuurwapen, is 18 augustus voor de rechter-commissaris voorgeleid. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de overval op een cafetaria in Hatert op 2 augustus j.l. en een overval op een stationswinkel in Dukenburg op 10 augustus j.l.

Bij zijn aanhouding op 15 augustus waren diverse politie-eenheden betrokken. Het wapen dat mogelijk door de verdachte bij de bedreiging werd gebruikt, werd later in de omgeving aangetroffen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit wapen het gebruikte wapen is. Wél is bekend dat bij beide overvallen gebruik is gemaakt van een gasalarmpistool.

Woensdag 2 augustus werd een cafetaria aan de Zijpendaalstraat overvallen. Daar werd even voor 21.30 uur een medewerkster van de zaak bedreigd met een vuurwapen en een gering geldbedrag buitgemaakt. Niemand raakte gewond.

Op donderdag 10 augustus werd de stationswinkel aan de 84e straat in Zwanenveld overvallen. Daar werd ook gebruik gemaakt van een vuurwapen en de medewerkster bedreigd. Daar werd geschoten en vluchtte de dader met een geringe buit op de fiets de wijk in.

Buurtonderzoek, camerabeelden en tips hebben geleid tot de aanhouding van de 20-jarige verdachte. De verdachte zit nog vast.

2017380279   2017360710   2017371784   (fdv)

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Overasselt | 112 alarmeringen Overasselt | Goedkoop Tanken in Overasselt | Supermarkten in Overasselt | Weerbericht Overasselt